Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Aanbod

Therapiebad

Welkom bij het zwembad van Sint Oda, waar ook mensen met een beperking kunnen zwemmen. Ons aanbod is specifiek afgestemd op zorggebruikers met bijzondere behoeften, zodat zij op een veilige en passende manier van het water kunnen genieten. We beschikken over een eigen zwembad met een beweegbare bodem, waarvan de temperatuur altijd 32 °C is. Transfers in de omkleedruimte gebeuren met een plafondtillift.

Snoezelen in het water

Zwemmen is voor veel zorggebruikers bewoners even niet gekluisterd zijn aan je rolstoel, maar vrij bewegen in het water. Ze worden gedragen, gewiegd, bewogen of bewegen zelf in het water al dan niet voorzien van hulpmiddelen als een zwemband of armbandjes. Sommige bewoners ravotten in het water wat voor hun een echte ontlading kan betekenen, weer anderen kunnen zelfstandig zwemmen.

20180426 Huisje1 - zwemmen (03).JPG

Verstelbare bodem

Dankzij de verstelbare bodem maak je de transfer naar het therapiebad eenvoudiger. Met behulp van brancards en douchestoelen kan iedereen tegelijk in het water geraken. Je kan zelfs de gewenste diepte van het therapiebad bepalen (tot 1,70m).

Unieke ervaring

De accommodatie beschikt daarnaast over een caldarium, een sfeervolle warme relaxruimte met een bruisbad, warmtemuur, warme zitbank/knuffelmuur en een stoomdouche met geuren. In deze ruimte kunnen zorggebruikers heerlijk ontspannen en vanaf de zitbank genieten van sfeervolle natuurprojecties. Zorggebruiker kunnen genieten van een bruisbad of een stoomdouche, waarbij ze lekker kunnen opwarmen en de geuren intens ervaren. Met een jet-stream, regendouche, waterval, lichteffecten en muziek kan je zeker zijn dat dit een unieke zwemervaring wordt.

Extern gebruik therapiebad

Externe gebruikers (mits aansluiten bij groep)€ 7,25 / uur
Externe gebruikers  (20-beurten)€ 128,5
Externe verenigingen/zorgaanbieders€ 83,50 / uur
Korting eigen redder€ 16,00 / uur
Supplement caldarium€ 15,00 / uur

Zwemmen met RTH-punten

DSC09986.jpg

Via het systeem van RTH ( rechtstreeks toegankelijke hulp ) kan de zorggebruiker komen zwemmen met begeleiding. RTH biedt ondersteuning voor personen met (vermoeden van) een handicap die af en toe hulp nodig hebben. Je kan ook bij ons terecht met eigen middelen. Je kan ook bij ons terecht met eigen middelen, een persoonsvolgend budget (PVB) of een persoonlijk assistentiebudget (PAB).

Via RTH-punten: rechtstreeks toegankelijke hulp

U kunt per kalenderjaar maximaal 8 RTH-punten besteden aan begeleiding, waarbij u per gebruikte RTH-begeleiding/sessie een deel van uw punten inzet.

Een sessie kost 

0,1550 punten RTH(personeelskost)

+ het RTH-tarief per sessie 6,34€ (vastgelegd door het VAPH)

+ kost activiteit 5,10€

  • Dus u betaalt 11,44€ per sessie.

Zwemmen met eigen middelen/PAB

Het kan zijn dat u geen recht heeft op RTH-punten. Dit is het geval als u al gebruik maakt van handicap specifieke hulp, zoals bijvoorbeeld semi-internaat, schoolaanvullende of schoolvervangende dagopvang. U kan dan wel komen paardrijden en zwemmen, maar met eigen middelen (personeelskost).

Een sessie kost 

87,75€ personeelskost

+ kost activiteit: 5,10€

  • Dus u betaalt 92,85€ per sessie.

De bijdragen worden jaarlijks berekend door de bevoegde overheid en zijn geldig op 1 januari 2024.

DSC09969.jpg

Interesse?

Vul dan onderstaand aanvraagformulier in. Op basis van deze informatie kan onze sociale dienst de kostprijs berekenen en je mee informatie verschaffen. Daarna gaan we op zoek naar de best passende manier om aan de noden en de zorgvraag van de zwemmer te voldoen.

Voor vragen kan u steeds terecht bij op 011/80 58 75 of RTH.beweging@oda.stijn.be

Aanvraagformulier zwemmen